Home » Evenementen » Wijnactie 2021

Datum

jan 23 2022 - apr 17 2022
Categorie

Wijnactie 2021

Onze Sampark-scholieren op het platteland van India hebben ons harder nodig dan ooit! Herinnert u zich de wijnacties van Stichting Sampark van de afgelopen jaren nog? De Sampark-wijn is weer te bestellen en daarmee steunt u het onderwijs op het platteland te India via de Stichting Sampark. Een jaar lang onderwijs in India kost ca. EUR 60,- per kind, dus uw bestelling wordt zeer op prijs gesteld. Het onderwijs in India komt weer langzaam op gang, net als in Nederland. Gelukkig maar, al heeft corona wel onze ‘fundraising’ lang stilgelegd. We hebben uw steun altijd hard nodig, maar dit jaar misschien wel wat meer dan anders. 

We hebben 2 heerlijke wijnen voor u geselecteerd. Een prachtige rode wijn uit de hak van Italië en een frisse witte wijn uit Spanje. Wij hebben ze mogen voorproeven en weten zeker dat deze wijnen niet misstaan in uw kerstpakket, als presentje aan uw relaties, of in uw privé-wijnrek. Onze leverancier dit jaar is Vino Genemuiden. 

Bestellen is eenvoudig via onderstaande link! We zullen de wijn zo spoedig mogelijk na uw bestelling en betaling bij u thuis bezorgen. Soms kan dat even duren, omdat we afhankelijk zijn van vrijwilligers/vervoer die/dat bij u of uw bedrijf in de buurt komt. Heeft u speciale wensen qua bezorging? Laat ons dat even weten, zodat we dit met u kunnen afstemmen. De wijn kost dit jaar EUR 42,50 per doos van 6 flessen.  

Wijnen

MESSERI VINI | NEGROAMARO – PRIMITIVO SALENTO: temperamentvol met prachtige rondingen, rijpe kersen, krenten en tabak. Alles in geur ook in de smaak, met de zwoele aanzet en een zacht frisse ondertoon wat deze wijn spannend maakt.  De Negroamaro druif is een autochtoon blauw druivenras die veelvuldig te vinden is in de hak van de laars van Italië en wordt ook wel de koning van Zuid-Italië genoemd. Heerlijk bij wild, pittige gerechten (ook Indiaas), lam, groentegerechten en stevige kazen.

PASO A PASO | MACABEO – VERDEJO: met de bloemige tonen en aroma’s van rijp fruit van de Macabeo druif en met een mooie groenachtig-gele heldere kleur helder. Fris in de mond, met knapperige zuren van de Verdejo druif gecombineerd met een lichte rondheid. De wijngaard is gelegen in het zuidoosten van de provincie Cuenca, in de stad Casas de Los Pinos (tussen Madrid en Valencia). Deze witte wijn combineert goed met lichte vissoorten, pasta’s, schaaldieren en jonge kazen


Geef een antwoord