Interview met Terberg Foundation

Deel dit bericht

Interview met Terberg Foundation

In oktober 2020 zijn wij van Stichting Sampark door Jan Terberg en Marlies Terberg namens Terberg Foundation ontvangen bij Royal Terberg Group te IJsselstein.

De Terberg Foundation speelde in 2020 een grote rol bij de verdere ontwikkeling van Stichting Sampark. Zo is het mede door de prachtige donatie van Terberg Foundation mogelijk geworden de Khukdi school in India van computerlokalen te voorzien én PV-panelen op het dak te plaatsen. Deze school is hiermee volledig energieneutraal en haar leerlingen genieten nu van storingsvrije computers dankzij een betrouwbaar elektriciteitsnet!

Over Terberg Foundation

De Terberg Foundation, opgericht in 2017, richtte zich bij haar opening voornamelijk op projecten op de lokale gemeenschap. Inmiddels neemt zij deel aan projecten op internationale schaal en kent zij een driedelig hoofdelijk bestuur, met Marlies Terberg als voorzitter. Haar Raad van Advies bestaat naast Jan Terberg verder nog uit vijf leden van verschillende generaties binnen de Terberg familie.

Binnen de Terberg familie staat naast Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen het vergroten van onderlinge betrokkenheid centraal. Zo stelt Jan Terberg: “Via deze weg trekt eenieder meer met andere familieleden op dan normaal. De jongere generatie brengt een andere invalshoek op tafel dan de oudere generatie, deze vullen elkaar mooi aan.”

De Terberg Foundation ondersteunt, internationale, projecten waarbij zij mensen in kansarme situaties een vorm van zelfredzaamheid kan bieden. Dit niet alleen middels een directe financiële donatie maar zoals zij zelf omschrijft, “Het bieden van een helpende hand kent onze voorkeur”. Denk hierbij aan de donatie aan Stichting Sampark, waarbij computerlokalen zijn gerealiseerd om de kwaliteit van lesgeven te verbeteren. Maar ook een ander project in Kenia (MIVA) waar een Toyota 4×4 voertuig is gedoneerd om medische hulp te bieden aan invalide kinderen.

De Terberg Foundation staat altijd open voor nieuwe (internationale) projecten, waar zij aan kan bijdragen. Een aanvraag kan gemakkelijk via de website www.terbergfoundation.nl worden verricht. Stichting Sampark kijkt uit naar een eventuele verdere samenwerking zodra er nieuwe projecten in het vizier zijn!