Lockdown diaries

Deel dit bericht

Lockdown diaries

We zijn er natuurlijk allemaal van op de hoogte, het coronavirus. India is momenteel een van de zwaarst getroffen landen ter wereld met dagelijks meer dan 80.000 nieuwe cases. Op 21 maart werd een landelijke lockdown aangekondigd in India. Sindsdien zijn we een half jaar verder en proberen onze leraren, studenten en leerlingen met creatieve oplossingen te komen. Onderwijs blijft natuurlijk belangrijk, al niet belangrijker in deze crisis.

Onder onze mensen in India zijn tot nu toe gelukkig geen Covid-19 cases bekend. De toelatingen voor de school zijn weer geopend en al minstens 80% van de leerlingen heeft zijn boeken opgehaald voor het nieuwe schooljaar. Echter blijven de scholen wel tot minimaal 30 september gesloten.

Onze leraren hebben daarom een training gevolgd, zodat zij weer les kunnen geven onder de door de overheid aangestelde omstandigheden! De leraren bezoeken de dorpen in plaats van dat de kinderen naar school komen. Per dag geven onze leraren zo’n 50-60 leerlingen les in groepjes van 5. Het onderwijs gaat op deze manier misschien sloom, maar gelukkig gaan we wel vooruit. We zijn ontzettend blij met de inzet van onze leraren.